Previous slide
Next slide

Baby’s

Contact informatie

Middenburcht 116,
Vleuten, 3452MT

Vogelvlinderweg 56,
Utrecht, 3544NJ

Telefoon: 06 4202 1600
E-mail: [email protected]
Web: Logopedievleuterweide.nl

Wij streven ernaar om binnen een korte periode de klachten te verhelpen.

Sociale Media

Eet- en drinkstoornissen ontstaan doordat kinderen de spieren die nodig zijn bij het zuigen, afhappen van een lepel, bijten, kauwen en slikken niet onder controle hebben. Een kind kan ook afwijkende voedingsreflexen hebben. Kinderen met eet- en drinkstoornissen verslikken zich regelmatig en/of spugen veel. Het kan ook zijn dat een kind de voeding gaat weigeren. Sommige kinderen krijgen dan sondevoeding.

De behandeling van eet- en drinkproblemen bij kinderen wordt ook wel prelogopedie genoemd. Als een kind problemen heeft met het drinken uit de borst of uit de fles, het eten van de lepel, moeite met de overgang van vloeibaar naar vast voedsel, of het leren kauwen, kan prelogopedie gegeven worden. De logopedist komt bij u thuis om uw baby tijdens de voeding te kunnen observeren en gerichte adviezen te geven. U heeft een verwijzing van huisarts, kinderarts of consultatiebureau-arts nodig.

Prelogopedie betekent letterlijk ‘logopedie voordat het spreken begint’. Het begeleiden van het begin van de communicatieve ontwikkeling wordt daarom ook prelogopedie of preverbale logopedie genoemd.

Scroll naar boven